Att sälja guld till pantbanker

Att sälja guld till pantbanker är inte möjligt i Sverige eftersom lagstiftningen helt enkelt förbjuder det. Pantbankerna får inte köpa föremålen som kommer in utan först ifall man inte löser in guldet så får de sälja vidare guldet till auktion. Pantbankerna köper alltså inte guld men kanske har du sett att pantbankerna trots det har en hel del guld i skyltfönstren – så hur hängder det ihop. Vad är catchen?

Så här fungerar det att sälja guld till pantbanken

Ja det är rätt enkelt – hos en pantbank kan du belåna föremål exempelvis guldföremål eller silver. Pantbanken använder guldet som säkerhet och det är alltså därför som du kan få ett lån utan någon annan säkerhet än dina tillgångar. Du får ett lån till en viss ränta och sedan kan du lösa lånet till en viss avgift och ränta. Om du inte vill eller kan lösa lånet har pantbanken sedan rätt att efter en viss tid sälja guldet vidare till en 3:e part. Om du vill veta mer om hur det går till att belåna guld så kan du kontakta något pantbanksföretag som exempelvis 24Pantbank, Svenska pantbanken eller Sefina.

guld
Det här inlägget postades i Guldpriserna. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>